Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΉπια τιμωρία στον ΠΑΟΚ – 12.000 ευρώ για συμβάν που σε ανάλογη...

Ήπια τιμωρία στον ΠΑΟΚ – 12.000 ευρώ για συμβάν που σε ανάλογη περίπτωση ήταν κεκλεισμένων

Παράβαση που έχει επιφέρει κεκλεισμένων σε άλλες περιπτώσεις περιορίστηκε αυτή τη φορά σε χρηματική κύρωση

Η ΔΕΑΒ ανακοίνωσε την επιβολή διοικητικού προστίμου 12.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για τα περιστατικά που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, όπου καταγράφηκαν σημαντικές φθορές και ρίψη καθισμάτων εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς και το σπάσιμο υαλοπίνακα από παράγοντα του συλλόγου μετά την αποβολή του Μεϊτέ.

Παρά τη σοβαρότητα των συμβάντων, που βάσει κανονισμών αποτελούν αδικήματα ικανά να επιφέρουν ακόμη και ποινή κεκλεισμένων των θυρών, η ΔΕΑΒ προχώρησε σε χρηματική κύρωση. Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις, καθώς σε αντίστοιχη περίπτωση ρίψης καθισμάτων από οπαδούς του Παναθηναϊκού είχε επιβληθεί ποινή έδρας, γεγονός που ενισχύει τις συγκρίσεις για την ομοιογένεια των κυρώσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Αρχή αξιολόγησε την Έκθεση Παρατηρητή της διοργανώτριας αρχής, την Έκθεση Παρατηρητή της ΔΕΑΒ, το δελτίο συμβάντων της Αστυνομίας και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό. Με βάση αυτά εξέδωσε την απόφαση 45/2025, επιβάλλοντας πρόστιμο για τον αγώνα της 30ής Νοεμβρίου 2025, που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για τη 12η αγωνιστική της Super League 1.

Το νομικό πλαίσιο που εφαρμόστηκε είναι το άρθρο 1 του ν. 4326/2015, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 104 του ν. 5224/2025, το οποίο ρυθμίζει ζητήματα φθοράς και επεισοδίων σε αθλητικούς χώρους.

Παρά την έκταση των ζημιών και την εμπλοκή παράγοντα, η τελική κύρωση περιορίστηκε σε χρηματικό επίπεδο, προκαλώντας νέα συζήτηση γύρω από τη συνέπεια των αποφάσεων και την ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης των περιστατικών βίας στα γήπεδα.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments