Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠένθος επτά ημερών στη Βενεζουέλα για τους νεκρούς της επίθεσης

Πένθος επτά ημερών στη Βενεζουέλα για τους νεκρούς της επίθεσης

Δήλωση Ροδρίγκες για «μάρτυρες» που υπερασπίστηκαν τη χώρα

Επταήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βενεζουέλα, ως ένδειξη τιμής στα θύματα της αμερικανικής στρατιωτικής επίθεσης που συγκλόνισε τη χώρα και οδήγησε στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Την ανακοίνωση έκανε η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, στον απόηχο της απαγωγής του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό διάγγελμα, η Ροδρίγκες χαρακτήρισε τους νεκρούς «νέους μάρτυρες» που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας και της δημοκρατίας. Τόνισε ότι το κράτος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, επισημαίνοντας πως οι εικόνες των θυμάτων προκάλεσαν βαθιά οδύνη στον λαό της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, τουλάχιστον 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 23 στρατιωτικοί της Βενεζουέλας και 32 Κουβανοί, που συμμετείχαν στις δυνάμεις ασφαλείας. Ο αριθμός των νεκρών αμάχων παραμένει αδιευκρίνιστος, με ανεπιβεβαίωτες εκτιμήσεις να ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό έως και τους 80.

Η Ροδρίγκες, η οποία ορκίστηκε προσωρινή πρόεδρος με τη στήριξη του κοινοβουλίου, του ανώτατου δικαστηρίου και του στρατού, επιχείρησε παράλληλα να στείλει μήνυμα πολιτικής σταθερότητας. Απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ περί ελέγχου της χώρας, υπογράμμισε ότι τη Βενεζουέλα τη διοικεί αποκλειστικά η δική της κυβέρνηση και κανένας ξένος παράγοντας.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments