Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
ΑρχικήΠολιτικήOIKONOMIAΑΑΔΕ: Πρόστιμα 50.000 ευρώ και λουκέτα σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα 50.000 ευρώ και λουκέτα σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής

Σε 38 επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, με περισσότερες από τις μισές να εντοπίζονται με φορολογικές παραβάσεις.

Στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής της Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ανάλυσης κινδύνου και αλγοριθμικά μοντέλα για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Η επιλογή των επιχειρήσεων βασίστηκε σε ενδείξεις φορολογικού κινδύνου, όπως η μη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS, η μη διαβίβαση στοιχείων στην πλατφόρμα myDATA και άλλα ευρήματα που προέκυψαν από την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων.

Τα ελεγκτικά συνεργεία πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές, από το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη έως την Αρτέμιδα, το Λαύριο και τη Νέα Μάκρη, ελέγχοντας συνολικά 38 επιχειρήσεις.

Παρά τη μειωμένη επισκεψιμότητα λόγω των ισχυρών ανέμων, οι έλεγχοι αποκάλυψαν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας. Συγκεκριμένα, 20 από τις 38 επιχειρήσεις, ποσοστό 53%, διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τη φορολογική νομοθεσία. Συνολικά βεβαιώθηκαν 150 φορολογικές παραβάσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ, ενώ σε δύο επιχειρήσεις στο Πόρτο Ράφτη επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την προστασία των συνεπών επιχειρήσεων και τη διασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments