Σε συνάντηση εργασίας προχώρησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, και ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ- Helexpo, Χρήστος Τσεντεμεΐδης, με αντικείμενο την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσεντεμεΐδης εξέθεσε αναλυτικά τις ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα καθώς και τις προγραμματισμένες κινήσεις για το προσεχές διάστημα. Όλα τα βήματα, όπως υπογραμμίστηκε, προχωρούν εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, με την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να παραμένει σταθερή για την ολοκλήρωση της ανάπλασης χωρίς καθυστερήσεις.
Ένα από τα κρισιμότερα σημεία της στρατηγικής είναι η διασφάλιση ότι η ανάπλαση δεν θα αναστείλει τη λειτουργία της Έκθεσης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η ΔΕΘ θα παραμείνει πλήρως λειτουργική καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, με την ανέγερση δύο νέων, μεγάλων εκθεσιακών κτηρίων να αποτελεί μέρος του σχεδίου.




