Συμμετέχουν 34 χορευτικοί σύλλογοι, οινοπαραγωγοί και τρεις παραδοσιακές ορχήστρες – Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η μεγάλη γιορτή
Με χορό, κρασί και παραδοσιακή μουσική θα γεμίσει ο Μαραθώνας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Κρασιού και Παραδοσιακού Χορού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου και θα ξεκινήσει στις 11:30, με τον Δήμο Μαραθώνος να προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες σε μια ημέρα αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή αναμένεται η συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων, καθώς στη φετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος συνολικά 600 χορευτές από 34 χορευτικούς συλλόγους.
Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν τρεις ζωντανές παραδοσιακές ορχήστρες, ενώ στη γιορτή θα συμμετέχουν και οινοπαραγωγοί, συνδέοντας τον παραδοσιακό χορό και τη μουσική με την οινική παράδοση.
Την πρόσκληση για τη διοργάνωση απευθύνει ο δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, με τη γιορτή να φιλοδοξεί να συγκεντρώσει για ακόμη μία χρονιά συλλόγους, παραγωγούς και κοινό σε μια μεγάλη συνάντηση παράδοσης.
Η 7η Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακού Χορού θα αρχίσει στις 11:30 της Κυριακής 4 Οκτωβρίου, στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου.



