Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχική Uncategorised Ποιο είναι το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

Ποιο είναι το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

NEO PAROUSIASIΣύντομο βιογραφικό του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού

 

Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού έχει σκοπό να διαδώσει την πολιτιστική κληρονομιά ,τις τέχνες και την Τοπική Ιστορία της περιοχής.

Το ΕΚΤ&Π δημιουργήθηκε το 2000 ,με έδρα το Κορωπί .Είναι μια πολιτιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στα Μεσόγεια ,την Λαυρεωτική και την Ραφήνα με στόχο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό .

Το έργο του είναι η έρευνα, η καταγραφή ,η προβολή και η διαφύλαξη αρχαιολογικών μνημείων, μνημείων της φύσης, λαογραφικού υλικού , εργαλείων και φωτογραφιών περασμένων αιώνων.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με προγράμματα ανάλογα προσαρμοσμένα.

Σήμερα το ΕΚΤ&Π αποτελεί ένα πολιτιστικό σημείο που συνδέει την ιστορία της περιοχής με τη φύση δημιουργώντας Πολιτιστικές Περιηγήσεις. Επίσης έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικά Προγράμματα που αναφέρονται στα τοπικά προϊόντα και το περιβάλλον. Ακόμα στον χώρο του λειτουργεί μόνιμα έκθεση φωτογραφίας, εργαλείων, οικιακών σκευών και επίπλων που αφορούν τα Μεσόγεια. Οργανώνει ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις για διάφορα επίκαιρα θέματα .Όλα αυτά καταγράφονται και εκδίδονται σχετικά βιβλία,cds και dvd.

Το ΕΚΤ&Π συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους ,εταιρείες κλπ.

Το 2015 κλείνει 15 χρόνια δημιουργίας συμμετέχοντας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17