Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχική Πολιτική Συσκέψεις για την εξέλιξη των έργων στους Δήμους Αχαρνών και Διονύσου

Συσκέψεις για την εξέλιξη των έργων στους Δήμους Αχαρνών και Διονύσου

siskepsi.axarnaiΣυνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής που ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή από τον Ωρωπό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου επισκέφθηκε  τους δήμους Αχαρνών και Διονύσου όπου είχε συναντήσεις με τη δημοτική αρχή και υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο δήμων για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα έργα που αφορούν στις δύο περιοχές.
Αρχικά, ο κ. Φιλίππου συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο Ιωάννα Τσούπρα και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννη Ασπρουλάκη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Πολυμενέα και τον Γενικό Γραμματέα του
δήμου Θανάση Κατσιγιάννη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία εξέλιξης σημαντικών έργων υποδομής για τον δήμο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, οι διαδικασίες δημοπράτησης των οποίων δρομολογούνται αυτή την περίοδο. Παράλληλα, υπήρξε εκτενής αναφορά και σε νέα έργα για τα οποία υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες, όπως είναι η επισκευή σχολικών μονάδων αλλά και έργα οδοποιίας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, και αναμένεται σύντομα (με την πρώτη τροποποίηση) να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων. Τέλος, συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής πακέτου μελετών που θα υποβάλλει ο δήμος Αχαρνών και θα αφορά κυρίως σε μια συνολική πρόταση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά και αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν συχνά τον δήμο.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής μαζί με την κυρία Τσούπρα και τον κύριο Ασπρουλάκη βρέθηκαν στο δημαρχείο Διονύσου όπου είχαν επαφές με τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας και
Πολεοδομίας Βαγγέλη Λυρούδια, τον Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Χρηστάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η πορεία των ήδη ενταγμένων στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας έργων, ενώ από την πλευρά του ο δήμος παρουσίασε ώριμες μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία του Άγιου Στέφανου και των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, αλλά και για άλλα έργα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου (π.χ. παιδικές χαρές, διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.).
Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του δήμου Διονύσου ότι όλα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και ότι όλες οι σχετικές ολοκληρωμένες μελέτες που θα υποβληθούν, θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας.
Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν το πρόβλημα με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος συμμετείχαν και εκπρόσωποι των επαγγελματιών – εμπορικών συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον κύριο Φιλίππου ότι θα επανεξετάσει σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου το θέμα του ωραρίου στον δήμο Διονύσου με την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17