Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχική Ελεύθερο Βήμα Απάντηση στη δημοσίευση του Φιλοζωικού Σωματείου «Πρόκρις»

Απάντηση στη δημοσίευση του Φιλοζωικού Σωματείου «Πρόκρις»

Απάντηση απέστειλε ο Δήμος Λαυρεωτικής στη δημοσίευση του Φιλοζωικού Σωματείου «Πρόκρις». Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:
“Με έκπληξη διαβάσαμε την από 6/1/2015 δημοσίευση του Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας «Πρόκρις» στον τοπικό, αλλά και στον διαδικτυακό Τύπο, σχετικά με το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων στο Δήμο μας.
Αποκαθιστώντας την αλήθεια για τα αναληθή, ψευδή και κακόβουλα αυτά δημοσιεύματα, σας παρουσιάζουμε τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαυρεωτικής, αντιμετωπίσαμε με τη δέουσα προσοχή, επιμέλεια και αποφασιστικότητα το θέμα των αδέσποτων του Δήμου.  
Πιο συγκεκριμένα,  ως Δημοτική αρχή σε ελάχιστο διάστημα αφού αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, δρομολογήσαμε δαπάνη ύψους €5.045,98 για την σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δήμου. Στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015 προβλέφθηκαν και δαπανήθηκαν από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβρη του 2015  σχεδόν €27.000 για κτηνιατρικές υπηρεσίες (εμβολιασμούς και στειρώσεις) και αγορά ξηράς τροφής. Το Δεκέμβριο του 2015 σε αυτό το ποσό ήρθε να προστεθεί σύμβαση προμήθειας ζωοτροφών που έκανε ο Δήμος με ιδιώτη ύψους 18.646,80€ , προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των αδέσποτων ζώων για την τρέχουσα περίοδο. Συνολικά, μέσα σε 1μιση χρόνο έχουν δαπανηθεί €45.626,87, ποσό διαπιστώνεται από τα τιμολόγια τα οποία και παρατίθενται παρακάτω.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία ότι η Δημοτική μας αρχή μεριμνά αδιάκοπα για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του θέματος. Τα ποσά που δαπανώνται αποσκοπούν στο να μη μένουν χωρίς τροφή τα σκυλιά και να μη γίνονται επιθετικά, να θεραπεύονται όταν τα εντοπίζουμε με ασθένειες και προβλήματα, για να μην τίθεται σε κίνδυνο ο πληθυσμός του Δήμου μας. Παρόλα αυτά, δεν σταματάμε εκεί, αλλά θα οργανώσουμε ενημερωτικές εκστρατείες προς ιδιοκτήτες σκύλων, ώστε να μετριαστεί η εγκληματική ανευθυνότητα των τελευταίων, ενώ επίσης σκοπεύουμε μέσα στο 2016 να συνεργαστούμε πιο εντατικά  με ιδιώτες κτηνιάτρους.
Σ’ αυτό το δύσκολο έργο σας θέλουμε συμπαραστάτες και όχι επικριτές. Θεωρώντας ότι η επιστολή που απευθύνατε ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που νιώθετε λόγω του δύσκολου έργου σας, σας καλούμε να συνεχίσουμε το δρόμο που ήδη έχουμε “ανοίξει” για το σημαντικό πρόβλημα και στοίχημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. “

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

G-EW6DDQ6B17