Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΦάμελλος: «Η Υγεία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιφέρειας»

Φάμελλος: «Η Υγεία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιφέρειας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δράμα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας

Την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Δράμας. «Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της περιφέρειας της χώρας μας είναι η Υγεία. Για να μείνουν οι ακρίτες στον τόπο τους και να μπορέσουμε να στηρίξουμε την περιφερειακή ανάπτυξη πρέπει να έχουν πρώτα από όλα την υγειά τους», υπογράμμισε.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή παραλογισμό». Όπως είπε, οι ελλείψεις δεν περιορίζονται μόνο στην παθολογική κλινική, αλλά αγγίζουν και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως το ακτινολογικό, την οφθαλμολογική και την ουρολογική κλινική. «Οι κλινικές υπάρχουν, αλλά χωρίς στελέχωση οδηγούνται από τη διοίκηση του Υπουργείου Υγείας σε κλείσιμο», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε επίσης ότι η υποβάθμιση του ΕΣΥ συνδέεται άμεσα με τις χαμηλές απολαβές του προσωπικού. «Αν δεν αυξηθούν οι αμοιβές των γιατρών, αν δεν δοθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά σε όλους τους νοσηλευτές, αν δεν υπάρξει 13ος και 14ος μισθός, τότε πράγματι η δημόσια Υγεία δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για «σχέδιο απαξίωσης της δημόσιας Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων». «Αυτό είναι το σχέδιο και του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη, να έχουμε υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας για να κάνουν πάρτι τα νοσηλευτήρια. Αυτό γίνεται δυστυχώς και εδώ στη Δράμα», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments