ΑρχικήΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑΓαύδος: Εντοπίστηκαν 42 μετανάστες από drone της Frontex – Μεταφέρονται στο λιμάνι...

Γαύδος: Εντοπίστηκαν 42 μετανάστες από drone της Frontex – Μεταφέρονται στο λιμάνι της Σούδας

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 Η λέμβος εντοπίστηκε 34 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά της Γαύδου, ενώ η επιχείρηση περισυλλογής πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 42 μεταναστών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2026 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, έπειτα από τον εντοπισμό λέμβου από μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Frontex.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η λέμβος βρισκόταν περίπου 34 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά της Γαύδου, όταν έγινε αντιληπτή από το drone της ευρωπαϊκής δύναμης συνοριοφυλακής.

Ακολούθησε κινητοποίηση για την περισυλλογή των επιβαινόντων, υπό τον συντονισμό των αρμόδιων ελληνικών αρχών.

Η επιχείρηση διάσωσης νότια της Γαύδου

Μετά τον εντοπισμό της λέμβου από το μη επανδρωμένο εναέριο μέσο, στην περιοχή κινητοποιήθηκε σκάφος της Frontex.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Οι 42 επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το σκάφος της ευρωπαϊκής δύναμης, το οποίο ανέλαβε τη μεταφορά τους προς την Κρήτη.

Προορισμός το λιμάνι της Σούδας

Μετά την ολοκλήρωση της περισυλλογής, οι διασωθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εθνικότητες, τις ηλικίες ή τη σύνθεση της ομάδας των μεταναστών.

Επίσης, δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε το ταξίδι τους.

Καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή

Την ώρα της επιχείρησης επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

Οι άνεμοι έπνεαν με ένταση 3 μποφόρ, διευκολύνοντας την προσέγγιση της λέμβου και την περισυλλογή των επιβαινόντων.

Το περιστατικό προστίθεται στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που πραγματοποιούνται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος και της Frontex.

Ακολουθήστε στην Google το Ifn.gr και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τους Δήμους της Αττικής, την Ελλάδα και τον κόσμοΠροσθέστε το Ifn.gr στη Google (ανοίγει σε νέα καρτέλα)
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments